Aneby husbilsfientligaste kommunen?

23 08 2016
sc0013e71d

Artikel idag i Tidningen Husvagn & Camping.

Jag blir både ledsen och arg, när jag läser kommunens politiskt tillsatta ledamöter och tjänstemäns uttalande. Aneby vill inte ha en Ställplats i centrum av byn! En till två av kommunens tjänstemän har gjort allt, som stått i deras makt, att stoppa detta projekt. I stället för att vara ärliga och att skapa positiv opinion, har man gjort raka motsatsen. En person har bestämt sig för att vara emot och sedan viner partipiskan.

Själv har jag fått ett uruselt bemötande, vilket jag tycker är mest anmärkningsvärt av allt. Jag bad en av kommunens tjänstemän, att lägga handlingar  i min brevlåda, (200 bort). ”Vill du ha något, får du hämta själv”, fick jag till svar. Jag bad att få komma och presentera ställplatsen, i Tillsyningsnämnden. ”Det finns inget som vi inte vet”, var svaret. Jag fick inte komma.

Hela tiden har det gjorts gällande att tomten är avsedd för bostadsändamål. Tomten har stått obebyggd sedan 1962, på grund av kommunens oförmåga att bygga på den. Det går inte att ändra Plan- & Bygglagen, har jag fått höra hela tiden. Det går inte för en privatperson, men kommunen kan göra det och har så gjort. 75 meter från ödetomten rev man ett hus och gjorde parkeringsplats. Visst går det att ändra, men nu vill man inte.

Vad kommer att hända nu? Jag vet inte! Denna kommunen älskar att ha ödetomter, utan ordning och reda. Kommunala tjänstemän och politiskt tillsatta ledamöter, är inga entreprenörer som ser möjligheter, att skapa och iordningställa. De är istället hinder för en positiv utveckling. Hade kommunens politiker blick för detta, hade de insett att jag hade skapat en vacker park och oas på gatan. Nu blir det motsatsen.

 

 


Åtgärder

Information

8 responses

23 08 2016
nils-åke hansson

Avundsjuka och myndigheters krångel.

24 08 2016
Matts Torebring

Jante lagen styr i Aneby!

24 08 2016
Lennart

Sorgligt bemötande!

Kram

24 08 2016
Matts Torebring

Visst borde de skämmas, jag är med och betalar deras löner. Sådan personal borde avsättas!
Kram

24 08 2016
Rolle o Carina

Dålig kommun som inte riktigt fattar det bästa!
Hade ni inte företaget där så kunde ni flyttat.

Ha det gott ändå Matts…..SommarKram

24 08 2016
Matts Torebring

”Aneby fattar bra beslut fast bättre” heter det. Tala vitt och brett är enkelt, men efterlevnaden hur är det med den?
Kram

24 08 2016
JoY

Det är så tråkigt att läsa om denna kommuns aggerande, du har verkligen blivit motarbetad.
Kram

24 08 2016
Matts Torebring

Personligen vill jag avlägsna mig från denna kommun, men det är tyvärr inte enkelt!
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: