En uppförandekod måste till

20 08 2016

Detta är ett djupt tragiskt inlägg, som egentligen inte skulle behöva skrivas!

IMG_9783

Färskvattnet har måst låsas in.

Vi har mött detta tidigare i år! Förtvivlade Ställplatsägare, som måste låsa in precis alla faciliteter. Vad kostar det att borra en brunn, en hydrofor, en pump eller kommunalt vatten, som inte heller är gratis? Självklart måste den som investerat ha betalt.

IMG_9785

Lås till gråvattentömning.

Alla ställplatser är inte anslutna till kommunalt avlopp. Då krävs tömning av stora tankar. Fattar inte folk att det kostar stora pengar?

IMG_9784

Lås & kätting till sopcontainern.

Hur kan en stor container bli full på ett par dagar? Visst finns det trafikanter och annat boende, som inte heller fattar, att det kostar stora pengar att tömma en container.

IMG_9786

Högst upp i backen släpper en husbil ut sitt gråvatten.

Just denna Ställplatsen finns i en sluttande terräng. Jo då står någon högst upp i backen och tömmer ut sitt gråvatten, som sedan rinner ned, till de andra parkerade bilarna i backen. Omdömmeslöst!

I detta fallet finns en ovanligt ren och fin ”Baja Maja”. Det passar naturligtvis inte för alla. Då går man ut i den nära skogen och gör ”tvåan” där. Jag fattar ingenting!

Jag vill att ni mina vänner, som är engagerade i olika forum och Ställplatsgrupper tar upp detta! Så här kan det inte fortsätta. Vi som åker husbil kommer att bli utestängda, från den frihet vi har idag och att i stället tvingas till, att bo på campingplatser.

Jag tycker att en uppförandekod, på något vis måste komma alla husbilsägare tillhanda. När man köper en husbil, ska den alltid finnas med handlingarna. Arbeta fram en sådan kan inte vara särskilt svårt. Det svåra är att nå ut till alla, samt alla som kommer som turister från andra länder.


Åtgärder

Information

16 responses

20 08 2016
tiaregndroppen

Håller helt med. Har tappat hakan och blivit riktigt förbannad 😖😤 på folk o fä denna sommar (som tidigare) men den som ger sig in i diskussion med dessa blir totalt överkörd av ett munläder utan like…argumenten för tömning i naturen har de redan tränat in!🙄😳 cyklade längs Mosel över toapapper i en slänt, som från vägen såg ut som buskage men i faktum var en vacker cykelväg längs Mosel 😔☹️

20 08 2016
Matts Torebring

Jag har blivit helt mållås, när jag hört Ställplatsägare berätta, vad de ser och vad de varit med om. Jag har bara stått frågande och gapat och sagt, ”Är det sant, är det möjligt”? Någon uttryckte det som, att denna sommaren har allt blivit mycket värre.

Det är en sak att brista totalt i sin omdömeslöshet, men att sedan försvara sina dumheter, är minst sagt tio gånger värre. Fräckheten, omdömeslösheten och råheten, i vårt fina land, är minst sagt skrämmande. Vart är vi på väg?

20 08 2016
Lennart

Jag har skrivit om problemen flera gånger.
Vi har allt för många ” grisar ” ibland oss.
Ser jag någon så påtalar jag!

Kram

20 08 2016
Matts Torebring

Bra jobbat, då gör vi andra så också.
Kram

20 08 2016
Deciree

Visst är det trist att det blivit såhär. Hoppas på bättring. Kram

20 08 2016
Matts Torebring

Någon skrev på Husbilsklubben, att det börjat komma upp skyltar om smitningsböter i Europa, på ända upp till hela 100€. Det var en bra idé!
Kram & Njut av resan!

20 08 2016
Kenneth Risberg

Hej, jag kommer nu idag från platser vid Vildmarksvägen där det också var så att det krävdes nyckel till det mesta, utom dusch för det kostade 10 kr för 4 min. Detta pga de som utnyttjar en camping som endast kostar 100 kr inkl. el för 1 dygn vid en vackert sorlande/brusande älv i en härlig natur. Fråga? hur tänker folk/husbilsåkare? det ska också sägas att det inte var enbart svenskar där, för många kom från andra länder och vill uppleva vår vackra natur och vandra i fjällen. Kanske vi behöver en EU-uppförandekod?

20 08 2016
Matts Torebring

Hej Kenneth! Tack för ditt inlägg! Jag tycker naturligtvis precis som du. Fast tänker de över huvud taget? En sund och förnuftig människa kan inte bete sig så här? Själv är jag uppväxt med att alltid göra rätt för mig, nästan till överdrift. Det måste komma fram en Uppförandekod! Så här får det inte fortsätta. Vi kommer att bli utestänga på många platser.

20 08 2016
Kors och Tvärs

Så bedrövligt! Finn det ingen som helst hyfs nuförtiden?? Hur är folk funtade??
DalaKram

20 08 2016
Matts Torebring

En husbil hade parkerat sent en kväll på vägen upp till ställplatsen. Han blev tillsagd, att han inte fick stå där. ”Jag har inga pengar, till att köra in på ställplatsen”, var svaret. Senare hade han pengar. Lögner och fräckhet präglar hela vårt samhälle idag. Hyfs försvann nog för många år sedan. Rätta mig om jag har fel.
En Smålandskram till Dalarna

20 08 2016
nils-åke hansson

Har nog alla varit med om att se någon tappa gråvatten och har nog själv tappat det också. MEN soppor och annat har fått följa med där det bättre passar. Minns på Eden i Peñiscolaen Norman som tappade allt grå vatten fast vi hade avlopp på tomterna. .Körde sönder allt Blommor mm på vägen ut.
Tömma på en offentlig toa är OK bara det är snyggt och rent efter en. Man tömmer hemma och inte fan vill man har skit upp på väggarna,

Detta kan vi diskutera till ,,,,, och nu med så många flera husbilar. När man inte kan använda faciliteterna som finns i bilen och det har jag ingen förståelse för. Man ska har dusch, toa, tvättrum och som på ett hotell.

21 08 2016
Matts Torebring

Visst har jag vid något enstaka tillfälle vintertid, när snöhögarna ligger meterdjupa vid servicestationerna, tömt gråvatten i kärrmark ute i skogen. Men absolut aldrig på en ställ-, campingplats eller ute på vägarna som jag vet att en del gör. Ser jag att du du tömmer gråvatten ute i markerna, sätter jag dit dig, sa en polis till mig.

På den ställplatsen vi stod nu, var det så krångliga lås, att jag valde att ta med allt och tömma hemma. Då blir det inte lika roligt att återvända heller. Det är du, jag och många fler skötsamma, som drabbas för att ett mindre klientel. Jag kommer att vara Ordningsvakt i fortsättningen, när jag ser avarter.

21 08 2016
imeldabencic

Förstår inte att man beter sig som grisar, vad lär man barnen? Vill vi inte alla ha en härlig, frisk och ren natur att njuta av? Snålheten förvånar mig också, man har råd med dyra husbilar men inte att göra rätt för sig?!

21 08 2016
Matts Torebring

Många barn har säkert inte föräldrar, som lär barnen att göra rätt för sig, uppföra sig och att ta ansvar. Det ska samhället lära barnen. Men de som åker husbil är ju oftast lite äldre personer, de om någon borde fatta, lite sunt förnuft, men så är det inte heller. Vi lever i ett ”Vad då bry sig samhälle”, då blir det så här. Vi oskyldiga blir det som drabbas.

22 08 2016
Helena FREEDOMtravel

Detta har vi skrivit om förut också, men framför allt i samband med hur husbilister uppför sig i bland annat Spanien och Portugal. Om husbilister skräpar ner och stör blir det slut på fricamping och enkla ställplatser, då blir det förbudsskyltar överallt. Vad är det för konstigt med att visa respekt och inte skräpa ner…???

23 08 2016
Matts Torebring

Jag kommer att vara Mr Polis i fortsättningen, så snart jag ser nått otyg. Jag hoppas flera gör likadant. Så här kan det inte fortsätta. Nu var det så väl inlåst allting, att jag avstod att tömma på ställplatsen. Det fick bli hemma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: