Ovisshet ännu

26 04 2016

Hemma på granntomten, där det var tänkt att bli en ställplats och ett garagebygge.

Min grävmaskinist har bara varit korta stunder ännu. En stor vattenläcka har gått före mitt jobb. I går kväll kom han och drog upp alla stubbar med sin tjälkrok. Ett rent nöje att stå och titta på. Vilken kraft det är i denna maskinen, trots att den inte är så stor. Sedan skall ytskicktet, all jord och trärötter köras bort.

Jag är så besviken på kommunen jag bor i. Som jag kämpat i tre år för att få köpa denna tomt. Till hösten är det ytterligare ett år, i kamp mot myndighetsmissbruket i Aneby kommun. Jag ansöker om bygglov för ett garage till vår husbil, samt byggandet av en parkeringsplats för PB2 bilar. Då skickar denna kommun ut brev, om att jag skall starta en campingplats. Detta är helt galet sjukt! Garage får inte byggas före att en bostad byggs! Med lite, lite, lite av positiv vilja, hade säkert bygget varit långt framme nu. Personlig prestige har i stället fått gå före.

Jag som håller extrem ordning och reda, får inte bygga ett garage att ställa in husbilen i. För mig är det störande, att se husbilen stå oskyddad på tomten i alla (o)väder. På andra tomter i villakvarteren i Aneby, finns upp till åtta till tio skrotbilar huller om buller i en villaträdgård. Det går bra! Men inte skapa trivsel och ordning, det håller inte!

I vilket fall som helst, skall tomten snyggas till. Detta i väntan på svar från Länstyrelsen och Mark- & Miljödomstolen som jag överklagat till. Ger dessa myndigheter kommunen rätt, då har jag väl bara kvar, att flytta från denna kommunen. Jag trivs inte längre här!


Åtgärder

Information

27 responses

26 04 2016
Rolle o Carina

Bra med kraft i en Liebherr,jag vet som kör större!
Tråkig kommun som motarbetar dig Matts,ofattbart!
Men men,bara att kämpa på o inte ge sig!

Ha det gott…..Varm VårKram fr oss…

26 04 2016
Matts Torebring

Kommunen borde svartlistas av oss alla som åker husbil. Tack för ditt stöd. Kram

26 04 2016
ClasB

Följer din kamp och önskar dig all lycka med garage och parkeringsplatsen för PB klass 2!

27 04 2016
Matts Torebring

Tack för allt stöd jag får, det behövs i kampen.

26 04 2016
Kors och Tvärs

Inte kommer vi till Aneby för att spendera våra pengar i några butiker (om vi inte hittar något trevligt att handla hos Torebrings) Däremot hälsar vi gärna på er
Kram

27 04 2016
Matts Torebring

Jag skulle vilja lyfta både företaget och oss själva härifrån också. Detta är regelvidrigt. Allt hänger på en kommunal tjänstehandläggare och minst en politiker. Det är skamligt! Kram & Tack för ert stöd.

26 04 2016
Maggan och Ingemar

Undrar om någon av dessa kommungubbar har husbil? Antagligen så har de inte det. 😦
Den dag någon skaffar en husbil , så kommer de att förstå bättre, varför ställplatser i mindre skala behövs. Stå på dig, vi håller tummarna för att du ska få ditt tillstånd.

27 04 2016
Matts Torebring

Jag har ställt frågan personligt, om uppfattningen av en husbil, men personen som fick frågan, hade ingen kännedom. Aneby har tidigare varit tvärtom törs jag påstå i byggnadsfrågor. Nu är det nytt folk som minsann skall visa var skåpet skall stå. Tack för ert stöd!

26 04 2016
Alm

Vi tycker att allt verkar vara hur sjukt som helst! Inte ens får bygga garage på en stor tomt! Man kan ju knappt tro att det är sant.
Jag hade tackat för mig och betalat skatt i en annan kommun.

Mvh Alm

27 04 2016
Matts Torebring

Jag kollar varje dag efter ett litet trevligt lantställe i en annan kommun. Detta har totalt spårat ur. Tack för ert stöd!

26 04 2016
Lennart

Hoppas innerligt att det löser sig på ett bra sätt.

Kram

27 04 2016
Matts Torebring

Nu är det bara prestige som gäller för handläggare och politiskt tillsatta. Tack för ditt stöd”! Kram

26 04 2016
Kenneth Risberg

Hej Matts,
Passerade Aneby i fredags på väg mot Österlen och Bornholm. Tänkte då på dig och hoppades att det verkligen skulle kunna ordna sig för er och den goda tanke ni har med detta. Skulle verkligen bli en tillgång för kommunen. Är det verkligen ett politiskt ställningstagande eller en tjänstemanna produkt?
Tjänstemannen lämnar förslag och politiken tar beslut!

Hälsningar Kenneth R

27 04 2016
Matts Torebring

Det är främst två personer som gjort allt för att stoppa detta projekt. En ganska ny tjänstehandläggare och en politiskt tillsatt person. Tack för ditt stöd.

26 04 2016
Lars Permelin

Verkligen synd Matts att det ska behöva gå så långt att du börjat fundera på att lämna Aneby kommun. Jag är mycket pessimistisk till Länsstyrelserna efter vad som har hänt på Öland där, enl. nätuppgifter, Länsstyrelsen i Kalmar har stängt ställplatsen i Bläsinge hamn och Degerhamn p.g.a. strandskyddet.

27 04 2016
Matts Torebring

Efter denna långa kamp, som jag nu upplever som ren personförföljelse, känns det inte roligt längre. Trots allt hoppas jag på ett positivt svar från Mark & Miljödomstolen. Tack för ditt engagemang och stöd under resans gång.

27 04 2016
Helena FREEDOMtravel

Usch, så tråkigt att läsa att det måste vara såhär… Hoppas verkligen att det löser sig på något sätt, men de verkar ju hopplöst motsträviga av någon obegriplig anledning…

27 04 2016
Matts Torebring

Nya kvastar sopar bättre, men inte i detta fallet. För mig har det blivit raka motsatsen, när nya personer bara skall visa var skåpet skall stå, utan att känna till sakfrågan. Tack för ert stöd!

27 04 2016
nils-åke hansson

Säjer som Lars och du är företagare i Byn och skaffar arbetstillfällen och har varit en ambassadör för Aneby kommun.

27 04 2016
Matts Torebring

Jag har sagt vid något tillfälle, att jag skulle gärna lägga ned företaget och flytta härifrån. Ingen bryr sig om detta. Tack för ditt stöd!

27 04 2016
Anki

Trist att de bestämmande inte förstår vilka fördelar en ställplats för med sig för hela kommunen. Hoppas de ändrar sig!
Kram

27 04 2016
Matts Torebring

Handläggare och valda politiker i denna kommunen har bestämt sig, att till varje pris stoppa detta. Jag kan bara hoppas på Mark & Miljödomstolen. Kram & Tack för ditt stöd.

27 04 2016
Lena & Jan

Åh vad ledsamt att höra! Kan inte repr. från din kommun göra ett besök på en liknande ställplats som din tilltänkta så dom fattar vad som är meningen. ”En ställplats lyfter hela näringslivet i orten/staden där dom finns”. Förstår verkligen besvikelsen! ELLER varför inte köpa/ge kommun repr. en ‘Borderatlas’ finns i bokhandeln och i 1000-tals husbilar-/husvagns ägare!

27 04 2016
Matts Torebring

Jag har erbjudit dem en en bussresa till några Ställplatser i Småland och Östergötland. Det vill de inte höra talas om. Däremot har jag lämnat över fotodokumentation på ett 30- tal ställplatser. Inte heller det tas det någon notis om. Tack för ert stöd!

27 04 2016
Kenneth Risberg

Hej Mattas,
Måste bara kommentera alla kommentarer med dess positiva inställning till ert projekt och till att marknadsföra Aneby kommun. Vid avslag finns det alltid möjlighet att överklaga till förvaltningsrätten. Om det är endast 2 personer som är ”motsträviga” så kan detta påvisas genom att begära ut alla och samtliga handlingar och protokoll från kommunen/nämnden betr. detta ärende, det är offentliga handlingar.
KR

27 04 2016
Matts Torebring

Tack Kenneth för ditt engagemang. Jag är själv överraskad över alla positiva kommentarer och allt stöd. Jag har suttit i timmar med dessa två personer och det går inte att komma någon vart. Dessa två är nya på sina tjänster och nu är det prestige som gäller. Så här har det aldrig varit tidigare i Aneby kommun.

27 04 2016
JoY

Som jag skrivit till dig tidigare verkar det vara avundsjuka inblandad och då går det inte lättare. Själv hade jag nog flyttat men det är svårt när företaget ligger kvar med allt vad det innebär. Håller tummarna.
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: