Tack & Farväl Staffan Berg

15 04 2016
IMG_8496

Fornåsa Kyrka Motala.

För ett par veckor sedan nåddes vi av budet, att vår gode vän och systemleverantör, Staffan Berg lämnat oss. 1984 började Staffan Berg att bygga det affärssystem, som vi använder än idag. Säkert är det flera tusentals timmar, som Staffan & Comp. lagt ned på utveckling och att skräddarsy ett affärssystem åt oss, som ingen annan har idag.

Året var 1984 och Staffan Berg tillbringade en stor del av sin tid i Aneby, med att bygga affärssystem åt Lindahls Slakteri, som då var största privatägda slakteriet i Sverige. Vi fick rekommendationer att kontakta Staffan. Jag glömmer aldrig, när Staffan bar in en Mac Plus på kontoret. ”Här kan du rita gubbar och här suddar du bort dem” sa Staffan.

Kort därpå blev vi restaurang grossist. Många var de nätter och kvällar, som Staffan kom att sitta på Torebrings, för att lösa alla problemställningar. I början av 80- talet blev Staffan, hela Sveriges problemlösare, inom återvinning av delar från skrotbilar, genom skapandet av dataprogrammet Fenix. Flera tal på minnesstunden, vittnade om vilket geni Staffan var. Vem mer än Staffan, hade kunnat utveckla branschen? Så sent som för ett år sedan, startade han ett nytt aktiebolag, då 80 år gammal.

Staffan arbetade på kontoret, till så sent som för några veckor sedan. Det blev en mycket fin begravning, fantastiskt mycket blommor, från vänner och företag. Trots att vi inte träffats på flera år nu, gjorde det så ont, att ta farväl av Staffan. Han var inte bara ett geni, han var en god vän också.

Tack till Britt Inger och hela familjen, för ett vackert minne av Staffan!

Birgitta & jag tog husbilen till Fornåsa. Nu har vi parkerat på Ställplats Kaffeteriet i Borensberg.

 


Åtgärder

Information

8 responses

15 04 2016
Rolle o Carina

Visst är det tråkigt när kära duktiga vänner lämnar jordelivet!
Man får minnas det fina av dom,speciellt en sån som han då
som hjälpt er så mycket med ert fina företag!

Ha det gott o njut i Bobilen…….VårKram

15 04 2016
Matts Torebring

Jag måste erkänna, att jag varit dålig på att gå på bortgångna vänners begravningar. Nu kände jag att jag måste ändra på detta. Kanske därför att det gjorde så ont. Vår kram till er.

15 04 2016
Kors och Tvärs

Jag vill citera en sång: ”Jag har en tro som ger mej tröst och styrka att vi ska ses igen, när tiden tagit slut. Trots att skiljas var så svårt, så vet jag att du lever i ett ljus, i det hemmet som vi kallar Faderns Hus”
Kramar

15 04 2016
Matts Torebring

Vilket fint citat och sång. Det är ett hopp och tro som tröstar. Vår kram till er!

16 04 2016
Deciree

Det är alltid trist och sorgligt med begravningar. Och visst vill man visa sitt deltagande o att man finns där för dom anhöriga. Det var bra gjort av dej att du gick dit. Kram

16 04 2016
Matts Torebring

Under alla dessa år, har namnet Berg & Ström nämnts, kanske inte varje dag, men väldigt ofta. Alltid har det varit något att vidareutveckla. Nu känns det annorlunda när inte Staffan Berg är kvar. Kram

16 04 2016
Lennart

Många nära o kära har gått bort.
Undrar om vi börjar bli äldre?

Kram

16 04 2016
Matts Torebring

Ja så är det Lennart. Dessutom denna fruktade cancer. Kram & Gläds över livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: