Tre semesterdagar

2 04 2016

Vi firade påskhelgen i Tandådalen och skulle stannat kvar ytterligare en dag. Påskafton fick jag besked om, att den kombinerade kap- & klyvmaskinen var uppställd på ”vedbacken” hemma. Vädret var dåligt, så vi reste hem en dag tidigare. Jag jobbade undan på kontoret, raggade upp goda vänner till hjälp och tog semester torsdag, fredag & (lördag) i stället.

Vad skönt det var första torsdagskvällen. Jag var trött i kroppen, inte trött i huvudet. Fredagskvällen var jag helt slut och orkade inte ens öppna min dator. (Då har det gått långt).

I går kväll fick jag en ny maskin till vedbacken. En riktig vedklyv som inte var att leka med. Den förra kombinerade kap- & vedklyven, klarade bara stockar upp till max 27 cm. Nu hade jag två traktorlass kvar att kapa med motorsågen. Min gode vän Roine kom på lördagsmorgonen, med traktor och skogskärra. Största stockarna var drygt 50 cm. Inte en enda stock hur vresig och kvistig den än var, var minsta problem i klyven. Nederst till vänster är dagens resultat. (Klicka för att bläddra i bilderna)

Idag kunde jag inte kalla in extra arbetskraft. Bara jag får köra min egen motorsåg och samma gäller klyven. Jag är inte trött, men går bara två- tre steg i minuten. Jag är helt stel! Lyfta upp så mycket stora kubbar på klyven, en hel dag sitter inte utanpå. I kväll blir det Voltaren för hela slanten. Nu har jag bara tretton tre meters stockar kvar. Nu börjar jag skönja resultatet, cirka 40 m3 klyven ved.


Åtgärder

Information

10 responses

3 04 2016
Lennart

Tänk på kroppen Matts.
Vi är inga ungdomar längre.

Kram

3 04 2016
Matts Torebring

Jag orkar, men kroppen blir lite stel. Som liten fick jag stryk, om jag inte jobbade och hjälpte till på gården. Trots detta, har jag aldrig varit rädd för, att ta itu med de värsta saker. Det fostrades in när jag var ung. Kram

3 04 2016
Dessan

Oj vad du jobbar på. Du trivs i skogen 🙂 kram

3 04 2016
Matts Torebring

Intresse för skog och mark fick jag genom modersmjölken. Däremot inte att gå i varuhus, om jag inte vet vad jag behöver något. En skogshuggarkram

3 04 2016
Kors och Tvärs

Skönt att få undan det allra mesta innan våren och sommaren kommer för fullt – då har man ju annat att pyssla med om helgerna 😀
Kram

3 04 2016
Matts Torebring

Verkligen! Du ska veta att jag är både Nöjd & Glad! En skogsarbetarkram

3 04 2016
Rolle o Carina

Gud va ved,så kul att se dina gamla skogshuggartakter!
Man mår bra av skogsarbete, jag vet efter många år 🙂

Ha det gott o en riktig varm SkogarbetarKram

3 04 2016
Matts Torebring

Jag går hellre i skogen, än går på köpcentra. Att jobba skogen i begränsad omfattning är skönt det också. Nu har jag gjort allt från början. Visst är det en prydnad, denna stapel av ved. Kram från skogsarbetaren

3 04 2016
Lars Permelin

Så mycket ved och vilken vedtrave, förmodligen den längsta jag sett. Den veden räcker nog till att värma hela Aneby en hel vinter.

4 04 2016
Matts Torebring

Visst blev det mycket ved! Det finns ”Örebroare” (pessimister) och så finns det Stockholmare (Optimister). Jag tycker mycket mera om det senare folkslaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: