Tranås

20 03 2016

När vi passerar Säby Kyrka i fredags kväll, på väg till Hätte Camping i Tranås, säger jag till Birgitta: ”Lastade du min dator och kamera?” Det får du tänka på själv, sa ”fru Pettersson” Ska jag vända, nej jag har ju min iPhone, min gamla Mac Book och en extra systemkamera på reserv. (Den senare tog jag inte fram). Sista mejlet i min Mac Book var från 12 juli 2012.

Birgitta bjuder på goda räksmörgåsar på fredagskvällen och jag försöker få liv i min gamla dator. Jag lyckas med allt utom att komma in på WordPress. Vi sover gott och sedan tar vi cyklarna, drygt tre km in till centrum för att fika. Alla fik var överfulla med folk, men på Wienerkonditoriet på söder, hittade vi bord och bakverk i vår smak.

Vår Ditec behandlade Kabe glänste i solskenet och jätte skönt att ta första cykelturen i år. Tranås är riktigt cykelvänligt. Nu är också de förhatliga parkeringsautomaterna, för 30 min parkering borttagna. Kanske var det dessa, som gjorde att vi slutade åka till Tranås.

Hätte Camping är så fantastiskt vackert, trevligt och inte minst det alltid vänliga mottagandet. På eftermiddagen tog vi en ny cykeltur in till centrum, för att äta en bit mat.

IMG_0743

När Birgitta och jag hade sällskap för 50 år sedan, var vi i Tranås en till två gånger i veckan.   I ett hus utmed Storgatan, kallat ”Köpmännens Hus” fanns på den tiden det lite dyrare och exklusivare Konditori Plaza. Sedan många år är det restaurang där. Vi passade på att äta Mongolisk mat. Riktigt gott var det.

På fredags kvällen kom Anette & Göran, Kors & Tvärs, och hälsade på. Strax efter oss på kvällen kom vänner från Jönköping, som vi träffat i Spanien. På lördagen kom Anette & Göran tillbaka, i sällskap med vännner från Uppsala som vi träffade, alla på samma camping i Spanien, för några år sedan.


Åtgärder

Information

10 responses

20 03 2016
Lennart

Vilken trevlig helg med att träffa bobilsvänner!

Kram

20 03 2016
Matts Torebring

Ja det var riktigt lyckat och bra väder. Kram

20 03 2016
Kors och Tvärs

Tranås och Hätte är trevligt, men jag är väl lite partisk 😉
Kul också att träffa husbilsvänner
Kram

20 03 2016
Matts Torebring

Jag tycker inte alls du behöver vara partisk. Hätte är trevligt och Tranås har blivit mycket mera besöksvänligt, sedan 30 minuters p-automaterna kom bort. Kram

21 03 2016
nils-åke hansson

Vilken kul helg och så också träffa vänner. Att glömma gör inget bra att ha en reserv kamera liggande i husbilen.

21 03 2016
Matts Torebring

Jag tycker inte att jag är speciellt glömsk, men visst händer det. Oftast kommer jag på det i duschen dagen efter.

21 03 2016
Maggan och Ingemar

Visst är det kul när man träffar husbilsvänner på hemmaplan och inte bara utomlands 🙂 Det där med extra kamera och dator är ju kanon. Fast här är det ju jag som packar och har jag glömt något får jag ju skylla mig själv. 🙂

21 03 2016
Matts Torebring

Birgitta brukar trots allt fråga mig om jag lastat det ena och det andra. Dock inte denna gången. Bra att det hände nu och inte i Frankrike i sommar. Nu får jag tid att kolla upp internet på den gamla Mac Booken.

26 03 2016
Rolle o Carina

Gud vilka ”Mumsiga” räkmackor,såna gillar ju vi med! 🙂

Ha det så gott o njut i Vårvädret….Varm Kram

26 03 2016
Matts Torebring

Visst är det en god fredagssysselsättning att få inmundiga detta. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: