Dags att (gå en) trappa ned

20 10 2014
Vedkorgen från i våras

Vedkorgen från i våras.

Helt plötsligt, helt utan föraning, så är det inte roligt att elda i spisen längre på vårkanten. Vedkorgen står kvar över sommaren, med lite ved i tills i går kväll. Nu är det skönt att börja elda igen. Krypa upp i soffan igen och må gott. Vår eminente möbelhandlare i Aneby, fick en kund som skulle köpa soffa. Denna är skön att sitta i sa Anders. ”Jag ska inte sitta i soffan, jag ska ligga i den”, svarade kunden. Ps. Jag sitter mest upp i våra soffor.

Dags att tända i spisen

Dags att tända i spisen

Birgitta har gjort glasen rena på spisen och det brann så ljuvligt vackert, att jag var tvungen att hämta kameran.

En trappa ned

En trappa ned.

Vi sitter i tid och otid i vår vinterträdgård på första planet i vårt hus. Vi upplever inte att vi har en källarvåning, när vi har suterängplan och stora fönster, ut mot trädgården även på bottenvåningen. Vi är så bortskämda med vårt ganska stora hus, totalt nio rum & kök, stora förråd, snickarverkstad, dessutom arbetsbänk i garaget och Friggebod.

När jag skulle välja ut fondvägg till detta rummet, höll jag på att bli tokig. Jag letade på nätet hos en stor aktör. När jag hade bläddrat mig fram till sidan ”220”, orkade jag inte se mera. På det stora tapetvaruhuset i Jönköping, hittade vi denna, med ett lätt vintermotiv, för att ge ännu mera inspiration till brasan.


Åtgärder

Information

16 responses

20 10 2014
Rolle o Carina

Visst är det härligt med en brasa nu i dessa ruggiga tider!
Vi har så förspänt i villan att vi inte behöver gå en trappa ner 🙂
Eldar uppe i vard.rummet om vi känner för det,annars går vi ner
och har det mysigt där nere s.a.säga !!
Visst har vi det förspänt att kunna välja 🙂

Ha det gott i Värmen/HöstKram

20 10 2014
Matts Torebring

Jag är tveksam till att kunna leva, utan att få tända upp en brasa. Det måste tillhöra livsbetingelsen, vatten, mat & eld. Innan jag hade ved i förrådet, kunde jag gå och leta brännbart i skogen, bara för att få tända en brasa. En varm kram.

20 10 2014
Deciree

Det är nåt jag sakar..sedan vi sålde vårt första hus..där hade vi braskamin i köket. Det är mysfaktor på vintern:) Kram

20 10 2014
Matts Torebring

När du skriver så Deciree känner jag mig ännu mera fast i huset vi har. Vi har en lampa som vi köpt till husbilen. När den brinner ser det ut som en skogsbrand. Vi tar med den till Jokkmokk. En varm kram

20 10 2014
Lars Permeln

Visst är det mysigt med en brasa, men det är inget jag längtar efter. Minns släpet och allt jobb runt ved, sot och aska. Där vi bodde tidigare hade vi två öppna spisar, en i gillestugan och en i vardagsrummet. Det går att mysa till det utan slit.

20 10 2014
Matts Torebring

Det är få saker i livet som ger lika mycket värme, som vedeldning och vedhuggning. Jag har lovat mig själv att köpa färdighuggen björkved nästa gång. Jag minns när jag såg din signatur första gången och trodde att du varit vänsterback i fotboll. Det skulle ju också kunna betyda att du stått på v(ed)backen. En varm kram

21 10 2014
Anki

Ser mysigt ut där i er vinterträdgård… mysigt att kunna elda – tänder i vår lilla järnspis i köket varje morgon… härligt 🙂
Ha det gott!
Kram

21 10 2014
Matts Torebring

En öppen eld, fascinerar och skapar värme för de flesta människor. Det är riktigt mysigt. Kram

21 10 2014
Lennart

Visst är det mysigt med en brasa i höstmörkret!
Vi hade spis i första huset!

Nu skulle jag dock inte byta flaggskeppet mot en gillestuga!

Kram

21 10 2014
Matts Torebring

Jag behöver inte byta eller välja, jag har både och. Kram

21 10 2014
Nils-Åke Hansson

Vinterträdgård kallar vi inte vårat uterum men vi sitter mycket och långt in på hösten i det. En snygg tapet!
Du får ta till Bjärton gitarren långa tråkiga vinter kvällar.
Mv
Nils-Åke

21 10 2014
Matts Torebring

Vi har golvvärme och fönster från golv till tak i vår vinterträdgård och det är den del av huset, som vi använder mest. Det är den som gör hela vårt hus. Men så är det ändå skönt att sträcka ut sig i soffan ibland. Kram

21 10 2014
Helena FREEDOMtravel

Vilken härlig bild! Vi har ju en kamin nu, för första gången någonsin. Vi tycker att det är supermysigt och har tänt den flera gånger de senaste veckorna!

21 10 2014
Matts Torebring

Jag kan bara hålla med dig, vi älskar den bilden. Snön och frosten i träden, tillsammans med brasan i spisen, det blir en underbar harmoni. Förstår att ni njuter av er nya spis. Kram

22 10 2014
Kors och Tvärs

En sprakande brasa är så mysigt. Och ert uterum (inne) är hur underbart som helst!
Kram

22 10 2014
Matts Torebring

Jag kan bara instämma och hålla med. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: