Fågelmatning i repris

27 11 2013
Huvudrätt och dessert för mina fåglar

Huvudrätt och dessert för mina fåglar.

För några veckor sedan köpte jag ett nytt fågelbord från Dan´s Zoologiska

Det kom ett paket på posten

Det kom ett paket på posten.

Nu några veckor senare kom ett paket som jag inte beställt. Jag öppnade paketet och i det låg en jordnötsautomat som tack för att jag bloggat om fågelborden. Ett helt kg jordnötter ryms i denna automat. I den stora automaten ryms cirka tre kg solrosfrön om jag använder bara en sort. Det är avdelat för två olika frön.

Första fågelbordet

Första fågelbordet.

Visst såg det gamla fågelbordet trevligare ut, ett helt hus med vita knutar och veranda med blomkrukor. Men detta håller fåglarna friska, därför att de inte kan släppa sin lort i maten. Dessutom går det åt bara hälften så mycket solrosfrön. Nu kan de inte riva ut fröna på marken. En billig och god investering och friska fåglar.

Nu sitter dom och gör sina behov på taket

Nu sitter dom och gör sina behov på taket

Naturligtvis har jag tänkt på att ha träd med rikliga grenverk runt matborden, så de kan sitta och äta färdigt.


Åtgärder

Information

19 responses

27 11 2013
Lennart

Trevligt!
Vore inte så dumt att vara fågel hos er!

Kram

28 11 2013
Matts Torebring

Fågel är nog ok att vara, men absolut inte katt på min tomt. Kram

27 11 2013
Elisabeth

Till glädje för fåglarna och till glädje för er att titta på dem. Kram Elisabeth

28 11 2013
Matts Torebring

Du har helt rätt, det är hur roligt som helst att sitta och titta på dem. Kram

27 11 2013
Lars Permelin

Det är härligt med djurvänner och bra att småfåglarna får lite extra mat för att klara sig. Vi tycker rent allmänt att antalet småfåglar har minskat på senare år. Vet ej varför.

28 11 2013
Matts Torebring

Jag älskar nog alla djur, utom vargar, katter och vildsvin. Kram

28 11 2013
Lena & Jan

Fågelbordsutvecklingen går framåt minsann, dessa är nog de fiffigaste jag sett, behjärtansvärt att se om våra småfåglar hemma i Sv. Här får dom våra frukostsmulor på marken o säkert har några flugit ända från Sv.

28 11 2013
Matts Torebring

Ja jag tycker dessa var ganska smart konstruerade. Timrade hus är säkert snyggare, men detta blir billigare och effektivare i längden. Märkligt att de hittar mina frön och smulor som vi alla kastar på marken. Kram.

28 11 2013
Rolle o Carina

Så ”Lyxigt” edra små gäster har det hos er,verkligen fint!!
Man lär tänka på de små fina fåglarna,hoppas de njuter.
Och att denna vinter blir lindrigare än de sista vi haft.

Ha det gott o CyberKramar till er……

ps.Vi sov som kungar i nya sängarna. ds

28 11 2013
Matts Torebring

Nu har de ju två rätters meny, kanske det blir en trerätters med två sorter i stora bordet. Det är så roligt att sitta och titta på dem. Kram från oss.

Ps Skönt att ni sov gott i nya sängarna. Kanske var det som vår första natt i nya boblen. Då kände jag mig som kung i Qween size bädden.

29 11 2013
Anki

Praktiska fröautomater… visst är det roligt att sitta och titta på fåglarna som kommer till restaurangen 🙂 Så bra att du fick en jordnötsautomat också…
Önskar er en trevlig helg!
Kram

29 11 2013
Matts Torebring

Jag håller med till ett hundra procent, visst kan man sitta i nästan timmar och titta utan att tröttna. En första adventskram till er i stugan.

29 11 2013
Ulla & Torgny

Vilka fina restauranger dina gäster har fått, det är bara att välja…..man kan sitta försjunken länge och beundra de små liven……….

Trevlig helg!

29 11 2013
Matts Torebring

Vilket fint ordval ni ger, det var bättre än jag tänkt från början. Kram på er i värmen.

29 11 2013
Deciree

Vad du är snäll även med fåglarna. Jag gillar dom söta:) Jag matar bara med talgbollar eftersom vi fick så mycket möss…huuha..dom gillar jag inte. Kan du vara snäll och skriva och hjälpa mig att jag tappat min blogg domän. Jag behöver hjälp att sprida att vardagsglitter.com är borta och nu är min gamla blogg tillbaka…vardags-glitter.blogspot.com. Tack snälla Matts för hjälpen:) Kram

29 11 2013
Matts Torebring

Jag funderade över vad som hänt, med din blogg, men anade precis det som du skriver. Jag är så ledsen över att jag inte kan hjälpa dig, jag får själv fråga den yngre generationen till råds. Hoppas du kommer åter på din rätta domän. På din andra domän funkar allting som vanligt.

Fåglarna är så trevliga och rofyllda att titta på. Möss har jag aldrig sett till. Jag har ju grannens katter(skrällen) som smyger i buskarna hela tiden. En stor varm adventskram

29 11 2013
Kors och Tvärs

Jag skulle också vilja mata fåglarna, men eftersom det sägs att det även drar till sej råttor och möss låter jag bli. I vårt bostadsområde har vi nämligen en rått-invasion just nu. Stora aggressiva saker. Anticimex har varit runt och satt ut giftmatningsstationer, vi har 4 stycken sådana 15-20 m från huset….
Kram

29 11 2013
Matts Torebring

Nej fy för råttor och möss, det är det sista jag vill se. Dessa automater ger inget spill eller i så fall mycket lite. Kram

29 11 2013
Deciree

Förlåt: Matts: Vardags-glitter.blogspot.se ska det vara:-) Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: