Aneby, Møn, (nära) Basel, Cala Gogo.

14 06 2013
Första stoppet efter 800 meter

Första stoppet efter 800 meter.

På onsdag morgon klockan sju parkerade vi på jobbet med vår fullastade bobil. Sedan jobbade vi till klockan var  halv fem. Efter en hektisk dag på jobbet fortsatte vi vår resa till varm och solig strand.

Det var mörkt ute när vi parkerade på Møn.

Det var mörkt ute när vi parkerade på Møns rastplats i Danmark.

Hur många foto jag tagit på denna bro vet jag inte, men det blir några nya varje år, eftersom vi alltid stannar här både bort och hem på våra resor. Det var nermörkt ute när jag tog detta kortet.

Här var bästa rutan vi sovit på av alla gånger vi stannat här.

Här var bästa rutan vi sovit på av alla gånger vi stannat här.

Här står vi Rødby och väntar på vår färja.

Här står vi i Rødby och väntar på vår färja.

Jag är trött på fru Merkels alla vägarbeten

Jag är trött på ”fru Merkels” alla vägarbeten.

Hela Tyskland och värst i norra delen är alltid fullt av vägarbeten och vägarbeten utan slut, att det aldrig blir klart?

Första gången vi sover på en parkeringsplats i skogen.

Första gången vi sover på en parkeringsplats i skogen.

När sena kvällen kommer finns inte en enda plats ledig vid Rasthouse eller parkeringsplatser. Allt är blockerat av långtradare. Vi hade tur till slut att hitta några meter ledig plats. Här står vi cirka en km från Franska gränsen, fyra mil nordost om Basel. När vi stannar här har jag kört 1470 km på ett dygn, vilket är rekord för min del. Nu har vi bara 980 km kvar till slutmålet.

Fransmännen är lite roliga med sin konstnärliga utsmyckning.

Förmiddagskaffe på en rastplats i Frankrike.

Fransmännen är lite roliga med sin konstnärliga utsmyckning av det mesta, detta skall väl vara lutande tornet i Pisa som nu är en toalett.

Camping Cala Gogo, Spanien.

Camping Cala Gogo, Spanien.

Trots att det nästan var nernörkt ute, fick jag till detta kort på vår fantastiska plats som vi fick på Camping Cala Gogo med utsikt över Medelhavet. Vi kom hit vid 19- tiden efter vår två dygns resa och 2500 km. Endast 10 meter har vi kört fel och fick backa. Allting har gått bra och utan minsta missöde. Vi mötte våra vänner på Camping Cala Gogo, från Borlänge, Husbil Kors & Tvärs, och deras vänner från Uppsala och har bara hunnit hälsa på dem. Vad kanonroligt det var att träffas igen.

Ett  Stort till Annete & Göran, Husbil Kors & Tvärs, som tipsat oss om denna fantastiska plats.

Jag måste skriva att jag var helfrälst innan i vår nya Kabe, nu är jag fyra gånger ännu mera helfrälst efter vår långresa. Vilken härlig bil att köra, som en långtradare, automatlådan och den stora motorn gör allt till en enda dröm. Flera vägsträckor har bränsleförbrukningen legat på runt en liter per mil med fem ton totalvikt. Det tycker jag är bra när snitthastigheten ligger nära 100 km per timma och mängder av omkörningar av alla långtradare. Nu stannar vi  här säkert minst i två kanske tre veckor.


Åtgärder

Information

8 responses

15 06 2013
lennartolovsson

Så skönt att resan gick bra!
Så kul att ni är så nöjda med bilen!
Det kan bli dyrt för mig:)!

Ha de så jätteskönt där nere i solen!
Kram

15 06 2013
Matts Torebring

Hej Lennart. Jag är fullt medveten om att jag inlett dig i frestelse. Men denna frestelse kommer du inte att kunna motstå. ”Linneskåpet” utöver allt annat, är toppen i bilen till alla ”korta kläder”. Kram Cala Gogo.

15 06 2013
admin

Så kul att ni är här nu och att det fanns en plats ni fick rum på. Vilken resa ni gjort. Nu får ni andas ut, njuta och ladda batterierna. Kram

15 06 2013
Matts Torebring

Jag kommer aldrig att glömma, den varma och långa välkomstkramen vi fick av er. Ni är vänner på riktigt. Kram från plats 130.

15 06 2013
seniorerspekulerar

Nu kan vi tro att det blir att vila ut efter den långa resan på bara två dygn. Men när målet hägrar så enormt kanske man klarar det utan problem. Börjar förstå att det som passeras på vägen är totalt ointressant, det finns bara det att kunna ställa sig till rätta på slutmålet och insupa den spanska natten och träffa svenska vänner. Nu hoppas vi att ni får det riktigt skönt och kan njuta av er vistelse där nere. Att vädret blir som ni tänkt er och att det blir trevliga utflykter, trots att Hondan lever ett nytt liv. Ha det så skönt nu och andas ut och låt kroppen få varva ner efter resan. Vi ska med glädje läsa om era äventyr framöver. Kramar till er i Spanien här från Timmernabben. 3 M

15 06 2013
Matts Torebring

Under alla år har resan till sol och varm strand gått på två dygn. Hem däremot har vi alltid tagit mist en vecka på oss. Nu är vi här och sitter bara och kopplar av. Samma sak hemma, jag kan slita nästan obegränsat i veckorna, men sedan när fredagskvällen slår vi oss till ro i bobilen. Hade jag blivit trött, hade vi stannat. Nu kände jag mig pigg och ville bara rulla på. I ”Fru Merkels land” tar det tid, sedan är det rena drömmen att köra i Frankrike och Spanien. En solig kram från plats 130 i Cala Gogo.

15 06 2013
Rolle o Carina

Ser underbart ut att vara på plats i Värmen !!! Men verkligen bra jobbat
att köra ner på så kort tid och att allt gick bra,skönt !!!!

Vi följer er på webben framöver och ha en trevlig Midsommarvecka…

Kramar fr ett soligt Dalarna…

15 06 2013
Matts Torebring

Ja det är helt fantastiskt allting, bobil & semester, kan det bli bättre? Rätt skönt att känna att man inte är nere för räkning än, trots att bäst före datum gått ut på gubben. Skönt att lägga ribban ganska högt och se vad man orkar köra. Så länge jag är pigg kör jag, men kommer trötthet stannar jag, så enkelt är det. Kram från Paradiset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: