Det kom en bok i brevlådan….

26 12 2011

Det kom en bok i brevlådan...

En kväll när jag kom hem i julveckan låg det ett tjockt konvolut i brevlådan, adresserat till Matts & Birgitta Torebring. Jag öppnade och förstod först ingenting. Boken var skriven och signerad av Ann-Marie Göransson. Inne i boken låg även ett ganska långt brev. Så slog jag upp boken och läste signeringen. ”Tack för alla inspirerande, motiverande och uppmuntrande  samtal i Frontignon sommaren 2010. Nu först föll poletten ned…

Sommaren 2010 bodde vi cirka tio dagar på Camping Les Tamaris på Franska Riveran. När vi bott där drygt en vecka fick vi se en svensk registrerad bil. Vi går fram och knackar på, sa jag. Vi var pratsjuka helt enkelt, efter två veckor utan att  se en svensk. Vi möttes av en familj från Lund. Ann-Marie, som skrivit boken, Psykiatri 1 som nyss kommit ut, är lärare i psykiatri, vid ett gymnasium i Lund. Även hennes man jobbar inom skolan. Vi blev sittandes i flera timmar och bara pratade. Våra vänner som återvänt till denna plats i över 10 år, hade bara mött en svensk familj tidigare under alla år. Hur har ni hittat hit, frågade de?

Jag har skämtsagt sagt att i mitt nästa liv ska jag läsa psykologi, för att lära mig varför vi människor tänker så olika. Vi hade hur mycket som helst att prata om och tiden bara rann iväg. Så kom denna bok, som ska bli jättespännande att läsa. Vilken överraskning det blev, vad roligt att få återkoppla till vänner man träffat på våra Sydeuropa resor.

På jobbet pratar jag ofta om att det svåraste ordet i svenska språket, samt även för Statens Järnvägar, (när det blåser och snöar) det är ordet kommunikation. Var det så du menade, jag gjorde så i stället, nej så tänkte inte jag och så vidare. Begreppen blir ännu vidare när jag läser en beställning på jobbet som kommer från vår näthandel. En kund skrev första veckan i november i år …”Jättebråttom leverans, så jag hinner slå in paketet som julklapp” en kund i Norrland beställer i julveckan och jag talar om för kunden, detta paketet hinner inte fram till julafton. ”Int gör de nå´t, det är int brått å vi stim int”, sa kunden.

Kanske får jag svar i boken varför vi tänker så olika. Jätteroligt att det kom en bok så spontant, ska bli stimulerande att läsa den.

Ett Jättestort Tack Ann-Marie för boken, det var så otroligt roligt att få den från vänner man träffat. Det är sådant som gör husbilslivet ännu roligare.


Åtgärder

Information

2 responses

26 12 2011
Ninni (och husbilen Hjulius)

Kul att bli ihågkommen med en bok. Säkert intressant.

27 12 2011
Lena

Underbart blogg inlägg! Hoppas du finner en del svar ang hur komplicerat kommunikation är…Själv hade jag titeln ”kommunikatör” innan jag blev ”IT-chef”. Min ledning trodde nämligen att datorer etc bara skulle förbli ”komm. leksaker” en kort tid…revolutioner är ofta missförstådda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: