Brist på tryckpapper – sen bokleverans

8 11 2021
En andaktsbok 380 sidor

Vad spännande det var idag att få träffa min bokförläggare på Semnos Förlag i Värnamo. Jag ville verkligen gå runt på på lagret och se in i olika färdigtryckta böcker. En bok i endast svartvitt trycks på ett lite gulare papper för att var lättläst. Jag har mycket färgbilder i min bok och då blir bilderna inte bra på ett gult papper. Använder man för tunt papper lyser text och bilder igenom och det vill jag heller inte ha. Andaktsboken på bilden var verkligen en professionell bok, tryckt på 112 gr vit papperskvalité mot oftast 80 gr. Denna boken väger 850 gr och så här kommer min bok att tryckas, fast min blir 25 sidor mera trots att vi komprimerat den och vikten strax över 900 gram.

Det råder nu en stor pappersbrist i branschen, som drabbar såväl tryckerier som mediehusen. Men för de stora produktioner som i inte har bokat tryck och papper i år, så är det i stort sett omöjligt. Min bok kommer förhoppningsvis vara klar först på nyåret, detta på grund av pappersbristen.


Åtgärder

Information

6 responses

8 11 2021
Husisblogg

Tänk vad det saknas olika delar numera, delar till mig och mina vänner och nu får vi också höra att det är pappersbrist.
Allt gôtt

8 11 2021
Matts Torebring

Ja du Husis, vad är det som händer? Det finns inte ens en kola att köpa till jul hos flera av våra leverantörer på jobbet.
Det bästa

8 11 2021
Monica

Vad fint detta kommer att bli och troligen får du din bok klar. Men visst är det brist på mycket, undrar hur det kommer att se ut i jul?
Mycket kan bli stillastående när det saknas komponenter. Och det finns knappt material till att bygga en carport.
Men så roligt med din bok på ett fint och bra förlag, där är du i gott sällskap.
Ha det fortsatt bra i veckan.

9 11 2021
Matts Torebring

Tack vare alla mina goda medarbetare fram till nu, förlaget som tar vid, så kommer det att bli en fantastiskt fin bok och med ett innehåll som bör intressera alla. Jag är i goda händer. Tråkigt med alla dessa restnoteringar på jobbet hela tiden som till exempel Coca Cola upp till tio veckors försening under hösten.
Allt gott till er.

9 11 2021
Husbilen Coralen

Konstiga tider Matts,här slog min arbetsplats igen som gjort
papper i dryga 121 år som man slitit vid i hela sitt liv nästan,
förutom några år i skogen som dig du vet!
Men dom kanske inte gjorde rätta papperet som din bok är
gjord av utan mest tidnings och journalpapper där!
Boken kommer nog bli fin och läsvärd som du fått till!

Ha det gott/ Idag SnöKram

9 11 2021
Matts Torebring

När jag började på Holmens Bruk som skogshuggare -67 fanns det inga gränser för hur mycket flis det nya pappersmaskinen i Hallstavik krävde. Ett halvår senare var lagren fyllda och nu var det timmer som gällde ned till fyra tum. Pappersbrist och stänga ditt pappersbruk låter konstigt.
Kvällskram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: