”Vän av ordning”

23 02 2015
Arkivbild Smålands Folkblad

Arkivbild Smålands Folkblad

 Citat: Smålands Dagblad: Enligt en dom från Mark- och miljödomstolen är nu fastighetsägaren av Torsken 5, Aneby, skyldig att betala ett lagt vite på 75 000 kronor. Detta på grund av att nödvändiga åtgärder inte har vidtagits.

Förra året beslutade tillsynsnämnden i Aneby att förelägga fastighetsägaren att inom fem månader totalrenovera byggnaden eller riva den, samt att se över de underhållsåtgärder som finns på tomten. Grunden till den nya domen anförs av att nämnden konstaterat att fastigheten fortfarande var i dåligt skick efter två besök i somras.

Målsättningen är att det ska hända något med fastigheten, fastslår samhällsbyggnadschef Michael Wirestam. Vi är väl medvetna om problematiken vad gäller grannar och omgivning.

Tidningen har försökt komma i kontakt med fastighetsägaren utan resultat.

Min bild av det förfallna huset

Min bild av det förfallna huset.

Jag kan inte bakgrunden och de förmodligen rådande  tråkiga omständigheter, som säkert finns kring detta hus. Jag vet bara att det stått så här länge, kanske tio- talet år eller mera. Huset står mitt i ett bostadsområde, mitt inne bland andra trevliga villor. Lägg märke till att även ytterdörren saknas.

Vårt hus omgivet av skogen

Vårt hus omgivet av skogen.

Vårt hus är byggt 1978 och vi har bott här sedan vi köpte det 1990. Varje år har vi lagt betydande summor i trädgården, belysningsmiljö ute, målning inne och ute, nytt kök, nya toaletter & duschar, byggt vinterträdgård, bytt fönster delvis, nytt tak på både garage och husdelen, först fjärrvärme men nu betydligt mer kostnadseffektiv luft/vatten pump, flera hundra kvadratmeter marksten, trappor, omfattande planteringar, stenmurar och inte minst ställplats till husbilen med ström och vatten på sidan av bilen.

När vi byggde vårt första hus 1972 tävlade nästan alla om att anlägga den finaste trädgården. I dag är skrotbilar ingen ovanlig syn, på gräsmattan i många villaträdgårdar. Trädgårdarna förfaller, husen förfaller ganska ofta. Varför, jo man bara bor i sina hus. Jag vet mycket väl att jag är överdriven åt andra hållet. Men stackars de som har det översta huset som grannar.

Det är få saker som gläder mig så mycket, som när jag ser andra städa och hålla rent. Detta gäller inte minst på vårt företag. Så säger också många nya besökare, ”Vilket konstigt företag, så rent och städat överallt”. För detta ger jag en eloge till våra medarbetare.


Åtgärder

Information

10 responses

23 02 2015
Rolle o Carina

Håller med dig,förskräcklig syn att det finns såna hus bland andra!
Har man fastighet så lär man ju hålla efter den också!
Det krävs en hel del jobb med det,klarar man det icke så sälj!

Ha det gott/Kram

23 02 2015
Matts Torebring

Brandkåren kunde kanske öva en del på många hus, men kanske inte just detta hus. Det verkar var så gott som omöjligt att lagfara dem. Kram

23 02 2015
Helena FREEDOMtravel

I Sverige ser man ju sällan förfallna hus. Vi har pratat en del om det, eftersom man i Spanien och Portugal ser ruckel hela tiden. I början la vi märke till det hela tiden, men nu har vi börjat vänja oss. Bakgrunden är väl andra regler, att man lämnar och att den nye ägaren rustar, när det nu blir. Men jag hållet med dig, det ser trist ut!

23 02 2015
Matts Torebring

Faktiskt var det så att när jag skrev detta, tänkte jag på hus vi sett i Slovenien och Ungern. Dessa var värre än detta. Ändå är det märkligt att de får stå kvar. Kram

24 02 2015
Deciree

Oj så tråkigt att bo granne med det där huset…tråkig utsikt dagligen. Kram

24 02 2015
Matts Torebring

Jag skulle inte kunna bo och se det huset. Det är skandal. Kram

24 02 2015
Lennart

Instämmer!
Ordning o reda!

Kram

24 02 2015
Matts Torebring

Ordning & reda & pengar på fredag, säger vi i Småland. Kram

24 02 2015
Lena & Jan

Inte kul alls, längst ner i vår gata hemma i Eslöv har vi ett liknande fall! Man skulle ej kunna tro att det är likadant hus som vårt säger alla ;-/ Brandkåren har varit där o släckt flera eldhärdar pga alkoproblem i familjen, jättetrist hostoria. Vi är glada att inte bo precis intill 🙂

24 02 2015
Matts Torebring

Visst är det konstigt att förhållandena trots allt får finnas kvar. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: