Lysande tankar på natten

6 01 2015
Månen har lyst bland molnen sista kvällarna

Månen har lyst bland molnen och trädtopparna sista kvällarna.

Ja har njutit av månskenet flera kvällar i rad, när jag promenerat hem från jobbet. Men inte bara månen är aktiv på natten. Vi människor kopplar inte av, helt och hållet heller när vi sover. Vi kan få lysande idéer, se nedan episoder….

En ny idé till garaget i husbilen

En ny idé till garaget i husbilen.

Jag monterade förra våren upp en massa hängande korgar i garaget på husbilen. Längst ned har jag ställt sex styck sju liters hinkar för att ha saker och ting lättåtkomligt. Jag hade spänt fast dem med ett band, men det var jag inte nöjd med.

1. Kvart över två vaknar jag en natt i höstas och var klarvaken: I min verkstad i källaren ligger rundstav, skruva fast den med en gardinhållare. Sagt och gjort, idag gjorde jag verklighet av idén jag fick på natten. Minst sagt kanonbra blev det. Nu står hinkarna stadigt och kan inte fara fram vid en hård inbromsning.

2. I månader har jag letat huset runt, efter ett av mina många grenuttag för utomhusbruk. Helt omöjligt att hitta det, någon måste ha stulit det. Samma sak händer igen, jag vaknar mitt i natten och är klarvaken: I korgen till vänster innanför dörren i garaget i husbilen har du lagt grenuttaget. Jag behövde bara gå dit och hämta det.

3. En annan natt vaknade jag igen: Den kunden du talade med igår, beställde en sak till som du glömde mata in i datorn. Klockan sju morgonen efter, var allt på rätt plats.

På fredag tar både Birgitta & jag ”kompledigt”. Nu har vi jobbat långa dagar, sju dagar i veckan, sedan slutet av november. Bara julafton och juldagen har vi tagit helt ledigt.

Idag har jag fyllt upp med alla frostkänsliga produkter, som vi haft urplockat under julruschen. Värmen är satt på 3 kw och torsdag kväll åker vi till Motala. Funderar på hur det kommer att kännas, är jag pensionär eller är jag en ledig arbetare?


Åtgärder

Information

14 responses

6 01 2015
Lennart

Blir allt skönt att komma ut med bobilen, ett tag sedan nu!

Kram

6 01 2015
Matts Torebring

Inte redan, det är sen premiär i år, men jätteskönnnt ändå. Kram

6 01 2015
Rolle o Carina

Känns bra med vettiga tankar i natten,s.k BobilsTankar!
Sen tycker vi ni skall varva ner och njuta mer av er fina Bobil!
Det sägs ju att livet ej går i Repris,det stämmer ju oxå!

Ha en fin Bobilsvecka/Kram

6 01 2015
Matts Torebring

Ja nog skulle jag vilja vara ned, men vi måste hitta lösningar på det först.
Kram & Ha det gott

6 01 2015
Deciree

Det är väl fullmånen som gör det. Det sägs att vi känner av fullmånen. Det är kanske då vi får våra ideer. Bra att du blev nöjd:) Kram

6 01 2015
Matts Torebring

Jag tror inte det var fullmåne när det hände, nymåne kanske? Kram & Ha det gott

6 01 2015
Kors och Tvärs

Å så skönt att komma iväg lite, vi rustar fortfarande, för Göran fick ledig, så han stannar till helgen. Då hinner vi lite mer 🙂
Kramar

6 01 2015
Matts Torebring

Ja nu längtar jag verklingen ut. Tänk bara att få två lediga lördagar samma vecka. Skönt för er för att få vara vid målarjobbet. Kram

7 01 2015
JoY

Det var bra ideer du fick på natten. Ser fint ut i garaget med rundstaven. Det gör ni rätt i att rulla iväg, det gäller att passa på när man får tillfället.
Kram

7 01 2015
Matts Torebring

Ja visst var det en lysande idé. Det kommer att bli en konstig vecka med ”två lördagar” samma vecka. Kram & Må gott.

8 01 2015
maggan och ingemar

Känner igen det där med tankar på natten 🙂 Bra idé du fick… hade gärna plagierat ….om vi hade garage 🙂
Tycker nog ni ska trappa ner medans det finns tid….allt för många, har, när de äntligen insett att de behöver pensionera sig, inte fått njuta av ledigheten på grund av dödsfall….just på grund av att de slitit för mycket på slutet. Pensionen ska man njuta av och lämna över jobbet till andra. Vi har nu verkligen fått njuta under de senaste fem åren och hoppas vi har flera husbilsresor kvar att göra.
Kram på er.

8 01 2015
Matts Torebring

Visst är det märkligt att vakna klar i huvudet mitt i natten och få solklara idéer. Ni om någon behövde ett garage till era cyklar, önska er det på nästa bil.

Visst skulle det vara skönt att trappa ned nu. Niklas & jag har drivit företaget vi har idag, i 20 år som två parhästar. Innan dess drev jag ensam i 19 år. Det är familjeskäl som gör att jag får ta det lite sakta. Kram

8 01 2015
Elisabeth

Du har en del gemensamt med Einstein. Enl.sägen hade han alltid papper och penna vid sängkanten för att skriva ner lösningar på de problem han hade på kvällen. Ha dé gott! Elisabeth

8 01 2015
Matts Torebring

I duschen skulle jag behöva skriva, då kommer allt fram som jag missat. Men visst är det märkligt. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: