Igår fest, idag lasarett

30 09 2014
Höglandssjukhuset i Eksjö

Höglandssjukhuset i Eksjö.

Efter semestern blev Birgitta mycket allvarligt sjuk. Vår fantastiska sjukvård som vi har i Eksjö, kämpade med Birgitta i flera dagar för att hitta orsaker till Rosfebern hon fått. Under alla dessa otaliga undersökningar, hittade de först att hon inte kissade tomt i blåsan. Så blev det nya undersökningar och då hittades en godartad, 12 cm stor cysta på ena äggstocken. Idag var det dags för operation.

Klockan sju på morgonen skulle hon vara på plats på Höglandssjukhuset. Klockan åtta somnade hon in. Själv förstår jag inte hur det går till. Men genom fem titthål gör man operationen. Strax efter klockan tretton ringer Birgitta och säger glatt, ”Nu får du komma och hämta mig på uppvakningen”.

Besöksparkeringen på Höglandsjukhuset kl. 13.30 idag

Besöksparkeringen på Höglandsjukhuset kl. 13.30 idag

Inne på sjukhuset botar de sjuka, men här ute är det sjukt fullt med bilar. Efter två rundor, var det bara att köra in till  staden, parkera bilen och gå tillbaka till sjukhuset. När jag närmade mig Aneby igen, sa jag till Birgitta, -”Nu kör jag hem dig, så du får vila dig lite”. ”sa jag – ”Vad ska jag göra hemma, kör mig till jobbet” blev svaret och så fick det bli. Samma skrot och korn i Birgitta som i mig.

Visst är det en fantastisk läkarvård vi har har. På förmiddagen togs ena äggstocken bort samt cystan. Att sedan kunna jobba på eftermiddagen, känns nästan otroligt. Trots att vi har det så här bra i vårt land, har vi ett stort missnöjesparti, jag skäms faktiskt.

 


Åtgärder

Information

11 responses

30 09 2014
Rolle o Carina

Ja bra när läkarvården funkar så pass bra !!
Men säkert olika i alla landsting!
Va rädd om Birgitta nu,låt henne vila upp sig och inte
slita så mycket på jobbet!
Trots allt är ni inga ”Konfirmander” längre som läkaren
sa åt mig när jag var där sist 🙂

Ha det gott/Kramar

30 09 2014
Matts Torebring

Det går inte att binda Birgitta, hon gör det hon vill. Var rädd om dig så länge du är ung, sa doktorn till mig. Kram från oss

30 09 2014
Lennart

Vilken teknik!
Jag opererades genom strupen här om året!
Min rumsgranne på SÖS opererade bort en stor del av den cancerdrabbade magsäcken genom befintliga ingångar
Läkarna gick in genom bak fram och möttes!
Otroligt!
Hopas allt nu blir bra med Birgitta!

Kram

30 09 2014
Matts Torebring

Ja visst är de fantastiska läkarna och vilken teknik de har. Jag säger som du, otroligt ! Kram & Må gott

1 10 2014
Deciree

Men vad skönt att allt gick så bra 🙂 ibland funkar sjukvården. Men allt för ofta är jag besviken…hur lite hjälp man får. Säg till Birgitta att jag vill att hon tar hand om sig o inte tar i för mycket, för fort..:) Kram

1 10 2014
Matts Torebring

När vi blir riktigt sjuka, som Birgitta blev, får vi oftast all hjälp i världen. Värre är det att komma med hosta, dålig sömn eller ont i ett knä. Jag hälsar till Birgitta. Kram från oss.

1 10 2014
Lena

Fantastisk är vår sjukvård, hälsa Birgitta att hon är duktig på att repa sig o ska vara rädd om sig! Själv sitter jag o förbannar läkaren som skjutit upp vår resa söderut, men har lugnat ner mig nu tills undersökningen o resultatet blir avklarad. Jag är dålig på att acceptera avbrott i planer som gjorts upp ;-/

1 10 2014
Matts Torebring

Som sagt är vi riktigt sjuka, med ambullansfärd som följd får vi nog vård och hjälp. Värre är det när många prover skall tas och väntan på svar som dröjer.
Trösta dig med att sommaren försvinner inte, den bara flyttar på sig. Du får resa dit den finns, när du blir resklar. Kram från oss.

2 10 2014
Anki & Lasse

Ja, vår sjukvård är fantastisk… när den fungerar som den ska… och det gör den ju oftast… men tyvärr inte alltid. Inte ens om man kommer med ambulans…
Skönt att det gick bra och tänk att kunna åka direkt tillbaka till jobbet och fortsätta som vanligt… det är bra.
Kram

2 10 2014
Matts Torebring

Ja jag fattar inte själv, operera bort viktiga funktioner i kroppen och sedan jobba samma dag, jag trodde själv inte det var sant. Kram

3 10 2014
Kors och Tvärs

Så skönt att det gick bra och att Birgitta mår bra igen
Genève kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: