Ny totalvikt 5500 kg !

28 02 2014
Idag klockan 7 var jag på plats för att hämta vår kära 910 QB

Idag strax före klockan 7 var jag på plats på Kabe, för att hämta vår kära 910 QB.

Hela bilen är nyservad efter ett år på vägarna, motorn har fått ny olja, lite små fel åtgärdade på garantin, framför allt nya fjäderben fram, ny handbroms och ny registreringsbesiktning. Nu är nya totalvikten 5500 kg. Kostnad blygsamma 15 000:-. Lägg märke till att bilen är nu helt plan, då den blivit några cm högre fram. (Jag gillar inte husbilar som står på näsan)

Kabe Tenhult har service i världsklass. Jag fick  komma med bilen, efter bara någon dag. Jag hade med i beräkningarna, att det skulle ta litet tid, med byte av fjäderben, tid för besiktning i Jönköping,  tid i Fiat verkstaden i Tenhult, tid i Kabe´s serviceverkstad och så vidare. Idag när jag kom en kvart före sju, var inte Stefan Björk på plats på kundmottagningen. Han kom efter några minuter och sa, ”Jag var ute och startade din bil, så den skulle vara varm tills du kom”. Vem mer än Kabe gör så? Vid ett annat tillfälle sa samma verkstad, ”Vi ville tvättat din bil, men du kom för tidigt och hämtar den”.

Vi har fått utrymme för att lasta mera, så  nu håller vi på att sondera marknaden på El cyklar. På väg hem från jobbet, gick jag in till Cederqvist AB, vår lokala cykelhandlare. Jag har sålt denna danska, Promovec cykel i fem år, utan minsta problem, sa Tommy Cederqvist. Lite dyrare, men riktigt bra. Vi ska ju besöka några franska slott i sommar. Dessa ligger på rena landsbygden och då är en bra cykel kanon att ha med sig.

Nu har vi parkerat i Hyltena Jönköping. I morgon lördag ska vi på träff med Husbils- & Husvagnsklubb Gemenskap i Norrahammar.


Åtgärder

Information

20 responses

28 02 2014
Deciree

Visst är det härligt att kunna lasta lite mer:-) Kul att ni också tittar på elcyklar. Det är då den bästa cykeln jag/vi har köpt. Nu har vi bytt bort våra promovec cyklar….för att vi gillade inte att batterierna höll så lite laddning. Sen kostar ett nytt batteri 6000 kr!!!…ialla fall där vi köpte cyklarna. Nu har jag en E-motion Marvil. Med bättre motor och bättre batteri. Sen är det halva priset ett nytt batteri. Men det jag gillar med min nya cykel är att den är mjukstartande. Min promovec ryckte till vid start. Lycka till med cykel köpet när ni slår till. Visst är det härligt med husbilslivet:) Kram

28 02 2014
Matts Torebring

Tack Deciree för dina kloka råd. Nu kan jag ställa ”Cederqvist” mot väggen. Vi vill ju gärna köpa ”hemmavid”. Kram & Tack.

1 03 2014
Deciree

Självklart vill man köpa hemmavid. Man vill gynna orten. Men ville bara informera dej om vad fler cykelhandlare sagt hos oss. Vi har frågat 4 st på olika ställen. Så nog kan du ställa honom mot väggen:-)) Lycka till och Kram

1 03 2014
Matts Torebring

Tack Deciree. Ganska kul när man börjar läsa detaljer och inte minst batteri. Kram & Tack

28 02 2014
Lennart

Jag tar åt mig lite att du kom på möjligheten att uppgradera till 5 500!

Bra när man kan tipsa varandra!

Elcyklar har vi också börjat fundera på!

Kram

28 02 2014
Matts Torebring

Visst var du med och väckte tanken på en högre totalvikt. Kabe har höjt totalvikten på sina bilar, till flera kunder. Jag har även hört dåliga rykten om att det inte är bra att göra så. Men vi har ju en leverantör vi kan lita på, både du och jag. Kabe skulle aldrig göra detta, om det inte var bra. Kram

1 03 2014
Anki

Perfekt att få allt precis efter sin önskan… och elcyklar är säkert väldigt användbara och bra…
Ha det gott!
Kram

1 03 2014
Matts Torebring

Naturligtvis är det lite fel från början, en stor bil och låg lastvikt, men nu blir det bra. Många kör säkert ovetandes med överlass, det vill jag inte göra. Kram

1 03 2014
Yvonné

Det verkar som ni fått allt ni önskat, bra när det går att ordna. Jag gillar inte heller när bilen sluttar framåt, skulle vara rädd att slå in i trottoarkanten vid parkering osv. Elcyklar har vi inte skaffat oss, vi kämpar på med att växla.
Trevlig helg
Kram

1 03 2014
Matts Torebring

Ja Yvonné, du slår nog huvudet på spiken. Om jag kunde sjunga, skulle jag sjunga med Arja Saijonmaa, ”Jag vill tacka livet”. Vi får se hur det blir med cyklar, vi lär nog återkomma till detta. Kram

1 03 2014
Nils-Åke

Var emot Elcyklar men ångra inte att jag också köpte en. Birgittas köpte vi för tre år sedan i Albir i Spanien. Var räddningen för henne. Själv köpte jag i våras föra året så nu har i cyklat en hel del i Portugal denna säsongen.

3 03 2014
Matts Torebring

Det ska bli spännande att se var vi landar. Jag hoppas jag hittat en favorit. En elcykel är smidigare än en Honda 125 cc som vi hade med oss ett par år. Kram

3 03 2014
Elisabeth

Så bra med högre lastkapacitet. Det behövs alltid. Men på något sätt blir det att man tar med sig mer när man kan och så närmar man sig ändå gränsen.Elisabeth

3 03 2014
Matts Torebring

Jag log lite när jag läste din kommentar. Visst har du rätt. Men vi låg helt på gränsen med det allra nödvändigaste. Nu känner vi oss trygga. Kram

21 02 2015
Per Lundberg

Hej Matts

Har sökt på internet ”höjning av totalvikt på husbil” och fick fram Din sida vilket var mycket intressant att följa.

Vi har också en 910;a som vi beställde med ett 5;e säte för att en gång om året kunna ta med våra bästa vänner (3 personer) på en höstresa i Sverige eller något närliggande land.
I höstas skulle jag och min fru göra en golfresa ner i södra Sverige och samtidigt göra en snabbresa ner till Tyskland.
Tyckte det var intressant att på vägen ner kolla vad vår nya husbil vägde och
stannade till vid en våg i Mariestad.
Döm om min förvåning när vågen visade 5090 kg för bara mig, hustrun och golfutrustningen. (Totalvikt = 5.000 kg)
Vad kommer inte vågen att visa med våra 3 vänner med packning kommer in i bilen ?????
Nu är lite av husbilsglädjen borta då jag undrar hur skall vi tro oss åka till Danmark, Tyskland, Norge m.m. då vi kommer att passera gränser med stor risk att bli vägda ????
Du skriver att Du har höjt totalvikten till 5.500 kr – går det att höja denna ännu högre till 6.000 kg ??
Ställer sig även frågan hur Kabe kunde ta ut en extrakostnad för ett extrasäte och inte informera om att det är omöjligt att använda denna ”dyra” extrastol ?

21 02 2015
Matts Torebring

Hej Per & Tack för ditt inlägg. Låt inte detta grumla din husbilsglädje. Själva tycker vi att vi har marknadens bästa planlösning och standardutrustring, allt samlat i en Kabe 910 QB. Vi älskar vår husbil vi har idag.

Själv lastade jag allt för en fyra veckors semesterresa i sydeuropa. Kläder, utemöbler, full tank diesel, full vattentank och så rullade jag in vår Hondo Inova 125 cc i garaget. Kvar att lasta var lite mat i kylskåpet. Sedan körde jag in till Stena Metall i Tranås och ställde mig på vågen, som visade 4980 kg…

Mitt val stod då emellan att åka ensam med Hondan eller lasta ur den och ta med frugan på resan. Naturligtvis behövde jag inte ens välja, Honda som vägde 110 kg fick vara hemma. Trots detta rullade vi iväg med säkert lite överlast i alla fall.

Att höja till mer än 5500 kg tror inte jag är möjligt. För vår del kan vi ta med oss ett par vänner med god marginal.

21 02 2015
Per Lundberg

Hej igen Matts

Vilka komponenter var Ni tvungna att byta för att få höja totalvikten
till 5.500 kg?
Kan man hitta på internet vilka regler det är som gäller ?

21 02 2015
Per Lundberg

Glömde fråga

Påverkar den högre totalvikten ”högsta sammanlagde bruttovikt
för bil och släp” ?
Tidigare 6.000 kg

21 02 2015
Matts Torebring

Vi bytte fjäderben fram och till ny starkare handbroms
Nästa fråga kan jag inte svara på.
Tala med din FIAT verkstad eller Kabe direkt.

21 02 2015
Per Lundberg

Tackar för Dina svar – det känns mycket lättare och bättre att se fram mot
sommaren med en totalvikt på 5.500 kg.
Första gången jag ser fram emot att väga mera……….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: