Varför mår jag inte bra? 

2 10 2022

Pastor Lena Tellebo Filadelfiaförsamlingen Stockholm

Under natten som gick sov jag helt otroligt bra och dessutom sov jag ovanligt många timmar. Ändå var jag så trött när jag vaknade, att jag orkade ingenting. Det märkliga var att Birgitta sa samma sak igår på förmiddagen, hon som aldrig ger upp eller känner efter: ”Jag går och lägger mig, jag är trött så jag är svimfärdig!” Kanske ett virus, vad vet jag? Varför mår vi inte bra? Ja det är en bra fråga. https://www.youtube.com/watch?v=-TGbji9kIoM

Efter en kopp morgonkaffe la jag mig i TV soffan och lyssnade på och såg gudstjänsten från Filadelfiaförsamlingen i Stockholm. Lena Tellebo är alltid glad som en lärka och talar klokskap hela tiden. Det blev en talande predikan: ”Varför mår jag inte bra?”

Efter detta såg jag hela gudstjänsten på You Tube, i 3 hela timmar i repris med TV Vision från Fredstorgskyrkan, Aneby.

Gudstjänst i Fredstorgskyrkan Aneby

Lite längre fram på eftermiddagen kom Niklas med familj och vi firade Birgitta med god mat som Birgitta lagat. Det måste ha varit gott då Niklas fyllde tallriken 4 gånger. Ibland glömmer man att fota.


Åtgärder

Information

10 responses

2 10 2022
Husisblogg

Hoppas att ni snart mår bättre, bägge två!
Allt gôtt

3 10 2022
Matts Torebring

Tack det hoppas vi också!
Det bästa

3 10 2022
Husbilen Coralen

Inte kul att inte må så bra,hoppas ni mår bättre bägge!

Ha det gott/HöstKram

3 10 2022
Matts Torebring

Jag fattar inte, jag är så himla trött jämt …
En solig höstkram

3 10 2022
Monica

Vi lyssnade på TV vision också från Aneby, Zoran ger så mycket glad energi och jag läste på lite runt om hur de engegerar sig och reser runt i vårt land med positivt budskap med mycket allvar också.

Det andra, tror det är bra att lyssna på vad kroppen säger, säger jag som farit runt och skjutit på pauser så hela dagen gått. Men blivit bättre på det. Och vet inte riktigt varför man blir lite ojämn i ork. Kan det vara åldern tro🙂Ibland efter en intensiv dag så är jag ändå utvilad efter 7-8 timmar. Sen hade jag en bakterieinfektion nyligen med hög feber. Vårdade mig själv för någon akutklinik undviker jag verkligen. Fick tillbaka orken men efter tre veckor en natt vaknade jag kl två och tänkte att snart är det dags att gå upp men somnade om och sov sammanlagt i 14 timmar. Trodde jag såg fel. Men blev en bra dag sen.

Och lite lustigt kanske för vi ska ju sova så lite sägs det när vi blir äldre men jag sover lite som en tonåring😀kanske tar igen och ni med, när man jobbat mycket alltid både med arbetet på jobb och arbetet hemma och alltid sovit för lite.
Däremot sover jag aldrig dagtid, inga pauser så. Ligger aldrig på soffan och somnar, den är upptagen av maken😉

Så ta det lugnt när det känns så och önskar er en fin vecka nu.

3 10 2022
Matts Torebring

Jag tänkte när jag skrev mitt inlägg, om någon enda lyssnar på länken blir jag glad. När jag läser ditt inlägg, blir jag naturligtvis glad. Jag har känt mig frimodigare efter att jag skrivit min bok. Sverige har fått nog av avkastning, nu behövs det ”Påkristning och tillbaka till 10 Guds Bud!”

Vi lyssnade i går kväll på ett program på TV Vision med Göran Duveskog, och Donald Bergagård. (Via Apple TV) Det var otroligt intressant att höra deras skildring av vad som kommer att ske med Ryssland, Israel och Iran.

Jag har varit trött länge nu och det känns svårt att komma i fatt. Alla tagna prover har varit bra. Blir jag för trött på jobbet sover jag en kort stund i en soffa på mitt kontor. Den medicinen är bättre än flera Alvedon. Ofta sover jag en halv timma eller mera när jag kommer hem.

Att känna det som att ha dålig kondition, kan vara att hjärnan skickar signaler till kroppen och att det känns som dålig ork, läste jag på nätet.
Allt gott i veckan

4 10 2022
Monica

Vi lyssnade också och det var väldigt intressant och Göran Duveskog är helt fantastisk med att se samband och sammanhang i historien och Bibeln. Och kan sätta ihop till helhet. Och ett otroligt minne som Bergagård sa. Ja, de var väldigt intressanta alla tre med Marcelind också att leda, ställa frågor och fördjupa sig. Och man undrar nu när allt eskalerar så snabbt men det finns hopp får vi tänka. Och vilddjuret fick ett ansikte, jag kände så och allt blev klarare eller hur jag ska uttrycka mig.

3 10 2022
bmlarsreseblogg

Det här med att känna trötthet kommer till oss också, kan nog hålla med om att vi i vår ålder får lyssna på kroppen. För vår del försöker vi blanda promenader, golf och annan fysisk aktivitet med en stund på sofflocket och hälsosam god mat. Sedan tror vi att ett gott socialt umgänge med goda vänner också ger energi.
Hoppas ni snart känner er piggare!

4 10 2022
Matts Torebring

Själv cyklar jag oftast en halv mil om dagen och umgås med många av de anställda på dagarna. Min svaghet i livet har varit att jag varit nästan obegränsat stark och då vet man först nu vad trötthet är. Sömnen är det oftast en kamp om också.

4 10 2022
Matts Torebring

Monica: Det är fantastiskt med våra minst 4 kristna TV kanaler, att få nyheter och fakta om det som händer från ett bibliskt perspektiv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: