Förr Matsalyckan idag Matlyckan

12 01 2020
Postgatan i Nässjö

När jag var bondpojk, hade vi en åkerlycka nere i skogen, som kallades för Matsalyckan. Jag minns att jag odlade potatis där, som jag sedan sålde. Idag blev det Restaurang Matlyckan.

Kantarellsoppa med rostat bröd & bacon

Detta blir Matts & Birgittas Matlycka i fortsättningen. Vi har varit här flera gånger tidigare. Sällan får man så mycket mat som här och så gott. Du kan till och med välja att äta en köttbit för runt 100- lappen. Så länge det är trivsam miljö, bra service och framförallt god mat, till rätt pris, då gillar vi stället. Lokalerna, som är i tre stora delar, rymmer väldigt många gäster.

Behöver jag skriva att kantarellsoppan var god. Lite nytt med rostat bröd med bacon till. Före soppan hade vi dessutom avnjutit ett stort salladsbord.

Smörstekt Röding med potatispuré

Idag blev det ingen dessert, för var skulle jag ha placerat denna? Däremot ingår kaffe & kaka.

Vi har varit dag & natt på jobbet i tre månader nu. Klart att vi måste ta oss lite friheter som denna idag.


Åtgärder

Information

6 responses

12 01 2020
Rolle o Carina

Det gör ni rätt i,man måste unna sig lite gott ibland!

SolKram

12 01 2020
Matts Torebring

Ja absolut och komma bort från jobbet en stund.

12 01 2020
Husisblogg

Helt rätt!
Ni fick säkert alla de tre av sakerna du nämner Matts.
Mina ägare går gärna också ut och äter och fastnar för de ställena där de blir mätta, utan att gå vidare för att äta. De gillar då det är mat på tallriken och inte enbart fint upplagt och då en liten köttbit med potatis och grönsaker som man får leta efter.

12 01 2020
Matts Torebring

Ta med dig ägarna hit Husis, då har ni kommit alldeles rätt.

12 01 2020
Monica

Ser så gott ut! Det är en underbar känsla att få god mat ute, helst lika god som man lagar själv, och det kan det vara lite si och så med. Men vi ser oss omkring och upptäcker bra ställen dit vi återkommer. Du verkar ha en hel del såna att välja på, toppen! Och njut och koppla av, det behöver man. Önskar er en trevlig vecka.

12 01 2020
Matts Torebring

Det var gott och jag när fortfarande proppmätt. Intill Gärdet i Stockholm finns?/fanns en restaurang. Där hade det kostat tre gånger så mycket att bli mätt. I Karlsborg var jag riktigt hungrig när vi kom hem till husbilen, efter ett restaurangbesök där. Det blev mjölk och smörgås i husilen. Där kostade maten dubbelt så mycket som idag. Så vi har vi gått på nitar under åren. En favorit i Stockholm är att få äta buffé på Ulriksdals Värdshus. En toppen vecka till dig också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s




%d bloggare gillar detta: